Het AD schrijft dat mobiele telefoons waarbij de waarde €250.- of weer bedraagt ook moeten worden opgenomen bij het BKR register. voorheen gold hier een gedoogbeeld voor, dit moet echter anders. Telefoonmaatschappijen slaagden er niet in om zelf met een geschikte gedragscode te komen. De registratie kan gevolgen hebben voor het aanvragen van een hypotheek.

Dynamiet Nederland heeft bij de voorzieningenrechter in den haag het Bureau Krediet Registratie (BKR) gedaagd om uitspraken die zijn gemaakt over de dienstverlening van Dynamiet te laten rectificeren. De rechter gaat hier echter niet in mee. Deze oordeelt dat Dynamiet heeft nagelaten te onderbouwen waarom de handelingen van BKR kunnen worden aangemerkt als onrechtmatig. Het standpunt van dynamiet dat BKR zich alleen op de uitspraak van de hoge raad een een enkele mislukte procedure richt is daartoe onvoldoende. Verder wil ik verwijzing maken naar de aflevering van Radar die tot aanleiding van deze zaak heeft gediend.

 

De Telegraaf meldt dat vanaf 1 februari terechte BKR-registraties niet langer meer worden geschrapt. Het artikel strekt er toe dat consumenten de registratie niet of moeilijk kunnen laten schrappen.  Alleen de kredietverstrekker is hiertoe in staat.